Indkøbskurv

Ingen produkter i kurven.

Spar Penge Vinteren Over Med Batteristyring

Hvorfor stemmer min forbrugsdata fra Growatt’s ShineServer ikke overens med min elregning?

Det er et spørgsmål, vi ofte modtager, og der kan være flere grunde til, at de aflæsninger, du ser på Growatt’s ShineServer, ikke helt matcher din elregning fra elselskabet. Her vil vi gennemgå nogle af de mest almindelige årsager, så du kan få en bedre forståelse af, hvad der sker.

1. Manglende summationsmåler

En af de hyppigste årsager til forskellene kan være, at du ikke har fået udskiftet din elmåler til en summationsmåler. Summationsmåleren er essentiel, når du har et solcelleanlæg, da den måler både forbrug og produktion af el korrekt og sikrer, at forbruget opgøres uafhængigt af forbruget på hver fase. Hvis din elmåler ikke er udskiftet til en summationsmåler, kan det resultere i forkerte data. Derfor anbefales det altid at kontakte dit netselskab for at sikre, at du har den rette type måler.

2. Dataindsamling hvert femte minut

En anden årsag til uoverensstemmelser kan være, at Growatts Smart Meter logger forbrugsdata hvert femte minut. Det betyder, at det præcise forbrugsmønster mellem disse målinger ikke registreres. Din elmåler, derimod, opfanger al forbrug i realtid. Dette kan føre til mindre forskelle, da Growatt Smart Meter ikke registrerer al aktivitet, hvilket kan resultere i en unøjagtig kWh-aflæsning.

3. Growatts korrigering af strømforbrug

Selvom Growatts inverter i dit solcelleanlæg forsøger at korrigere dit strømforbrug og holde måleren på 0 W, er den kWh-aflæsning, du ser i ShineServer, stadig baseret på de data, der logges hvert femte minut. Dette betyder, at selvom inverteren fungerer korrekt, kan de data, du ser på timebasis, ikke nødvendigvis matche det fulde forbrugsmønster, som din elmåler registrerer.

Konklusion

Som udgangspunkt bør du betragte data fra Growatt’s Smart Meter og ShineServer som en vejledning snarere end en præcis 1-til-1-aflæsning i forhold til din elmåler. For at sikre den mest nøjagtige måling anbefales det altid at dobbelttjekke med dine elmålere og kontakte dit netselskab, hvis du oplever større uoverensstemmelser.

Kan du godt lide denne artikel? Del den her:

Liggende retning

Med liggende retning menes der at samtlige solcellepaneler vender horisontalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres vertikalt.

Stående retning

Med stående retning menes der at samtlige solcellepaneler vender vertikalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres horisontalt.