Indkøbskurv

Ingen produkter i kurven.

Montering af solceller på Tagpap – Novotegra

Vi har lavet en hurtig gennemgang af installationen på tagpap med montageudstyr fra Novotegra. Ønsker du vejledning til montering af solceller på en anden tagtype? Så kan du med fordel gøre brug af knapperne:

Printvenlig installationsguide til tagpap kan hentes her på Dansk. Yderligere matriale kan også findes på Novotegras hjemmeside her.

MikMa.dk anvender kun montageløsninger som er egnet til tagtyper efter montageproducenternes anvisninger. Er du i tvivl om montageløsningen kan benyttes til din tagtype, anbefaler vi altid at du henvender dig til tagproducenten. 

Ønsker du at undgå en taggennembrydning af dit tag, kan vi være behjælpelige med vejledning af 3 alternativer:

1) Lime-løsningen. De medfølgende kortskinner kan limes til tagpappet, hvorved dette vil udgøre fastgørelsen af skinnerne.

2) Brænde-løsningen. Du kan bestille lange skinner med til dit anlæg, som kan fastgøres til tagpappet ved at brænde taglapper over de lange skinner. Montøren anvender et passende antal taglapper til hver skinner og tager cirka 60 kroner pr. taglap.

3) Ballast-løsningen. Du kan vælge et ballastsystem som giver solcellerne en større hældning  og fastholdes til taget med ballast, typisk fliser. MikMa.dk forhandler både sydvendte og øst/vestvendte ballastsystemer.

Alle 3 løsninger kræver en maksimal taghældning på 5 grader. Kontakt os for mere information. 

Billeder af montering på tagpap

Liggende retning

Med liggende retning menes der at samtlige solcellepaneler vender horisontalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres vertikalt.

Stående retning

Med stående retning menes der at samtlige solcellepaneler vender vertikalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres horisontalt.