Indkøbskurv

No products in the cart.

Derfor skal du overveje at købe en hybrid inverter

Overvejer du at skifte til solenergi for at blive mere grøn? Eller har du allerede et solcelleanlæg og har brug for en ny inverter? Uanset situationen så er det nu, du bør have den hybride inverter med i dine overvejelser.

I dette blogindlæg kan du finde brugbar information om, hvad en inverter er, og hvad forskellen er på en klassisk inverter og en hybrid inverter.

.ugb-860a5c9 .ugb-heading__title{font-size:25px !important}

Hvorfor skal man have en inverter?

Solen er en effektiv energikilde, som du kan høste via solceller. Energien, der skabes kan dog ikke tappes uden brug af en såkaldt inverter. Ordet inverter stammer fra engelsk, og betyder at ”vende noget om”. Og det er præcis det, som en inverter gør. En inverter omdanner nemlig jævnstrømmen, som bliver produceret i dit solcelleanlæg til vekselstrøm. Vekselstrøm er den slags strøm, som du finder i dine stikkontakter.

Da solcelleanlæg først begyndte at blive populære, fandtes der kun en slags inverter. En inverter, der kunne omdanne solenergien til strøm, men som ikke kunne lagre energien. Det betyder med andre ord, at den klassiske inverter omdanner solenergi til strøm, der dækker dit strømforbrug her og nu. Solcelleanlæg er dog meget effektive, og der vil være tidspunkter, hvor den klassiske inverter producerer mere strøm, end du har brug for. Når det sker, opstår der overskudsstrøm. Den overskydende strøm kan du sælge til elnettet, så andre får gavn af den. Tidligere var det en ret god forretning, men efter de seneste reguleringer kan du ikke længere sælge din overskudsstrøm til en god pris, og dermed er noget af fidusen ved at sælge sin ekstra strøm til elnettet væk. Særligt, da prisen du selv betaler, når du har brug for strøm fra elnettet, er betydeligt højere end den pris, du selv får for din overskudsstrøm.

Heldigvis har forskning i solcelleanlæg ført til en række forbedringer, og en af de absolut største og mest banebrydende opfindelser er den såkaldte hybrid inverter. En hybrid inverter kan nemlig i modsætning til en klassisk inverter lagre strøm.

.ugb-8bdc7a5 .ugb-heading__title{font-size:25px !important}

Er en hybrid inverter bedre?

En hybrid inverter adskiller sig som sagt fra den klassiske inverter ved at kunne lagre den strøm, der produceres i dit solcelleanlæg. Således giver en hybrid inverter dig langt bedre mulighed for at kunne dække dit eget strømforbrug uafhængigt af sæson og solskin.

Den hybride inverter fungerer på mange måder som den almindelige inverter. Solen sender sit lys mod dit solcelleanlæg, der opfanger solenergien og sender det videre til hybrid inverteren. Herefter omdanner hybrid inverteren solenergien til strøm og sender den videre til din private strømforsyning men også til et batteri med stor lagringskapacitet. På den måde er du sikker på, at du har strøm lageret, og du bliver dermed langt mindre afhængig af at skulle købe strøm fra elnettet, når det er overskyet eller vinter.

Så ja, hvis du er interesseret i at være mere selvforsynende med grøn solenergi, og hvis du foretrækker at minimere indkøbet af dyr strøm fra elnettet, og dermed tjene din investering hurtigere hjem, så er en hybrid inverter langt bedre end den klassiske inverter.

Du skal dog være opmærksom på, at der findes mange forskellige slags hybrid invertere med forskellige kapacitet og i svingende kvalitet, så vi anbefaler, at du undersøger markedet nøje og eventuelt tager kontakt til fagfolk som os, der kan rådgive dig.

.ugb-1246635 .ugb-heading__title{font-size:25px !important}

Hvilket batteri er bedst til hybrid inverter?

Som nævnt i det forudgående afsnit så har hybrid inverteren den store fordel, at den er i stand til at lagre strøm fra dit solcelleanlæg. Og det fører os videre til valget af batteri. Det er nemlig i sagens natur vigtigt, at du vælger et batteri med stor lagringskapacitet, der samtidig har en høj ydeevne. På den måde får du mest muligt ud af din hybrid inverter.

Der findes en lang rækker batterier til hybrid invertere på markedet, og det kan helt ærligt være svært at gennemskue udvalget, når man ikke er vant til at beskæftige sig med området. En tommelfingerregel er dog, at du skal gå efter et litiumbatteri. En populær og anerkendt batteritype er batterierne fra Growatt. Det er et pålideligt batteri af høj kvalitet, der er lavet af de såkaldte litium-ioner. Dermed får Growatt batterier en høj energidensitet og kan klare flere dybdeladninger i modsætning til almindelige batterier, som er syrebaserede og dermed har behov for en større mængde vedligeholdelse. Oversat til et sprog, de fleste af os kan forstå, så holder Growatt batterierne altså længere samtidig med de lagrer og afgiver mere strøm.

Vedligeholdelse er kedeligt, bøvlet og tidskrævende. Derfor foretrækker de fleste af vores kunder litiumbatterier, der ikke kræver en masse vedligeholdelse, og som de kan stole på har en høj ydeevne år efter år. Det gør et batteri som Growatt til det oplagte valg for de fleste, når man sammenligner kvalitet, pris og vedligehold i forhold til andre batterier.

.ugb-4d607b1 .ugb-heading__title{font-size:25px !important}

Det skal du være opmærksom på

Som du kan læse i dette blogindlæg, så er der flere gode grunde til at vælge en hybrid inverter. Vi oplever da også, at den hybride inverter efterhånden er blevet det mest populære valg, når man skal udskifte sin gamle inverter, eller hvis man er ved at installere et solcelleanlæg for første gang.

Der er dog et par ting, det er vigtigt, at du er opmærksom på, før du køber en inverter.

For det første skal du have et overblik over jeres reelle strømforbrug. Og det er bedre at sigte mod noget overkapacitet frem for underkapacitet, da en overbelastning af inverteren vil reducere dens levetid betragteligt. Dermed bliver det meget dyrere i længden at vælge en for lille inverter til at begynde med. Det samme gælder batteriet. Vurder behovet ud fra jeres reelle strømforbrug og tag gerne de lange briller på, når du ser på jeres strømforbrug. Overvejer du fx gulvvarme på badeværelset eller en elbil i fremtiden, så vil I ærgre jer over ikke at have taget det med i overvejelserne.

Endelig er det klogt at gå efter en hybrid inverter med produktgaranti fra en anerkendt leverandør. På den måde sikrer man sig en efterprøvet hybrid inverter, man kan være sikker på holder år efter år.

Og husk, hvis du er i tvivl, så ring til os. Det er bedre at spørge en gang for meget, end en gang for lidt.

Liggende retning

Med liggende retning menes der at samtlige solcellepaneler vender horisontalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres vertikalt.

Stående retning

Med stående retning menes der at samtlige solcellepaneler vender vertikalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres horisontalt.