Indkøbskurv

Ingen produkter i kurven.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål for solcelleanlæg

1. Hvilket størrelse anlæg skal jeg vælge?

Vi anbefaler et solcelleanlæg som på årsbasis producerer ca. det samme som dit årlige kWh forbrug. Et solcelleanlæg på fx 1 kWp producerer tilsvarende ca. 1.000 kWh/år. Derfor anbefaler vi fx en husstand med et årlig forbrug på ca. 4.000 – 6.000 kWh et 6 kWp solcelleanlæg.

2. Hvor meget fylder solcelleanlægget og hvordan vælger jeg antal rækker?

For at beregne hvor meget solcelleanlægget fylder på dit tag, skal du kende dimensionerne på den type solceller du ønsker. Du finder dimensionerne i beskrivelsen her. Der skal medregnes en spalte imellem hver solcellepar på 12 mm samt 13 mm i enderne for at tage højde for mellem og endeklemmerne.

Eksempel: Dimensionerne for Trina TSM-390DE09.05 er 1754 x 1096 x 30 mm. 8 paneler på en række fylder derfor følgende i bredden 109,6 cm x 8 + 7 x 1,2 cm + 2 x 1,3 cm = 887,8 cm. Den totale højde ved fx. 2 rækker solceller vil være 175,4 cm x 2 + 1,2 cm + 2 x 1,3 cm = 354,6 cm.

dimensioner_novotegra

Det ønsket antal rækker af solceller skal vælges ud fra det totale antal rækker du ønsker på dine tagflader. Ønsker du fx 2 rækker solceller på en vestvendt tagflade og 2 rækker sollceller på en østvendt tagflader, skal der vælges 4 rækker ved bestilling af solcelleanlæg.

Du skal ligeledes kontrollere at din tagflade er stor nok. Dette kan opmåles enten ved brug af tommestok/målebånd eller ved brug af www.krak.dk. Ved brug af Krak.dk skal du gøre følgende: – Indtast din adresse – Herefter kan du oppe i højre hjørne vælge luftfoto. Nu kan du zoome ned på dit hus. I bunden til højre, finder du et værktøj med en lineal på. Den klikker du på og vælger “Mål”. Nu kan du via luftfoto få et kvalificeret bud på længde/bredde af din tagflade. (Denne metode har en afvigelse så dette er ikke 100% præcis)

3. Genskin fra solceller

Alle de solceller vi tilbyder er behandlet i overfladen af glasset og er såkaldt ”Anti-reflective”, hvilket gør at solcellerne ikke giver genskin som fx en glat rude. Dog findes der ingen solceller som ikke giver genskin, men solcellerne vi tilbyder er behandlet for at minimere genskin og giver ikke direkte refleks af sollys.

4. Growatt SPH3600 1 faset hybridinverter

Growatt SPH3600 hybrid inverter med 10 års fabriksgaranti kan levere 3680W AC og 3000W DC (Total 6680W). Dvs. alt forbrug i din husstand som ikke overstiger 3680W, vil kunne dækkes af denne inverter. TIl almindelige husstande med et forbrug på 2.000 – 6.500 kWh/år, kan vi ikke anbefale at opgradere Growatt SPH3600 hybrid inverter til en 3-faset SPH6000 eller SPH8000 inverter, da meromkostningerne er for høje ift. hvad du for et 3-6 kW solcelleanlæg kan opnå af evt. merproduktion. Af denne grund anbefaler vi ikke en 3-faset hybrid invertere til anlæg på under 7-8 kWp.
Growatt SPH3600 Hybrid inverter kan udnytte op til 6680W fra dine solceller. Når din batteripakker er opladet, falder den maksimale produktion til 3680W AC. For bedst at udnytte den fulde inverter kapacitet, anbefale vi at du læser denne guide.

5. Reduceret elafgift

Boliger som primært er opvarmet med el-varme/varmepumpe opnår som regel en reduceret elafgift på 95,38 øre/kWh, lige så snart det årlige elforbrug overstiger 4.000 kWh. Derfor anbefaler vi som udgangspunkt et almindeligt solcelleanlæg uden batteri til boliger med elopvarmning, da tilbagebetalingstiden med batteri bliver markant længere ift. en bolig som er opvarmet med fjernvarme/gas, da afgiften her er ca. 2/3 højere. Det mest hensigtsmæssige er derfor at sælge din overskudsproduktion til elnettet (Spotpris) og blot købe strømmen retur i aften/nattetimerne, da differencen er minimal ift. køb/salg modsat en bolig med fx fjernvarme, hvor der er høje elafgifter på tilbagekøb af strøm (hvorfor det med en fjernopvarmet bolig giver mening at lagre overskudsproduktionen frem for at sælge den). NB. oftest kan strømmen sælges til en højere elpris i dagtimerne, ift. prisen på køb af el i nattetimerne.

6. Hvor stor en batteripakke skal jeg vælge?

Vi anbefaler som udgangspunkt at du vælger størrelsen på din batteripakke ud fra dit forbrug fra om aftenen til morgenen. Dette kan nemt aflæses, ved at kigge på kWh forbruget på din elmåler om aftenen og om morgenen dagen efter. Forskellen i kWh fra aften til morgen, er det kWh forbrug din batteripakke skal dække for at holde dig “selvforsynende” natten over. Bruger du fx 5 kWh fra aften til morgen, anbefaler vi en batteripakke på mindst 5 kWh.

7. SlipGuard møtrikker til montagesystem

SlipGuard møtrikker og bolte er ikke en del af montagesættet og forhandles ikke af os. Dog kan du sagtens montere disse selv. Der bruges en alm. m6 møtrik og bolt.

8. Har i montagestativer til montering på mark?

Vi tilbyder desværre ikke stativer til markmontering. Flere kunder har dog i stedet sat stolper og påmonteret vores montagesystem (til eternittag) på stolperne.

9. Hvordan ændrer du indstillinger i ShinePhone appen?

Du kan ved brug af ShinePhone appen eller ved at tilgå din inverter fra browser (https://server.growatt.com/)  ændre flere parameter, så som hvornår der skal aflades fra batteri mm. Når du skal ændre indstillinger, skal der bruges et password som er ”growatt+dagsdato” fx: growatt20220621. Ønsker du at ændre indstillinger direkte fra menuen på din inverter, kan dette også gøres. I visse tilfælde er det påkrævet at indtaste adgangskode som er ”1111”.

Bemærk at vi ikke giver support til ændring af indstillinger. Dette fortages på eget ansvar.

10. Kan Growatts hybridanlæg hente strøm fra elnettet når strømmen er billig?

Du kan via Growatts ShinePhone app opsætte dit hybridanlæg til at hente strøm fra nettet når det er billigt i fx. tidsintervallet 01.00 – 05.00. Dette kan spare dig for ekstra omkostninger fx. om vinterern når produktionen fra solcelleanlægget er begrænset. Vi har lavet en video her

Ellers kan du finde en guide under vores blog indlæg her, hvor vi viser opsætning via. PC + Mobil + Inverter.

11. Mit anlæg er lige blevet idriftsat, men min elregning er ikke blevet reduceret.

Du kan via Growatts ShinePhone app opsætte dit hybridanlæg til at hente strøm fra nettet når det er billigt i fx. tids

Langt de fleste husstande i Danmark, har ikke en summationselmåler. Dette betyder, at når dit solcelleanlæg idriftsættes, vil du ikke se en stor “reduktion” i dit elforbrug, før at dit lokale net-selskab har udskiftet din elmåler. Dette tager typisk 4-6 uger efter at dit solcelleanlæg er blevet tilmeldt. Hvis du ønsker en status for udskiftning af din elmåler, skal du tage kontakt til dit lokale netselskab/elinstallatør.

intervallet 01.00 – 05.00. Dette kan spare dig for ekstra omkostninger fx. om vinterern når produktionen fra solcelleanlægget er begrænset. Vi har lavet en video her

Ellers kan du finde en guide under vores blog indlæg her, hvor vi viser opsætning via. PC + Mobil + Inverter.

12. Hvor bør jeg placere mine batterier?

Vi anbefaler at dine batterier placeres et sted hvor der er tørt og frostfrit. Hvis batteriet udsættes for frost, vil det ikke kunne oplades og aflades så længe temperaturen er under 0-5 *C.

13. Opsætning af Wifi-modul (ShinePhone konfiguration)

1. Fra manualen:

  • Monter Wifi modulet i inverter, sørg for at den blinker rød. (Sker automatisk efter ca. 1 minut)
  • Tryk 1 gang hurtigt på knappen, så den opretter et hotspot. (lyser konstant blå)
  • Tilslut hotspot via mobilen under WIFI.
  • Åben appen på mobilen
  • Scan QR koden
  • Vælg installer via HOTSPOT (Glem alt om normal installation)
  • Vælg det netværk som du ønsker at tilslutte
  • Tilslut

Oplever du udfordringer med opsætning/konfigurering af WIFI, anbefaler vi at du tjekker følgende:

2. Tjek at din router har særskilt 2,4G og 5G WiFi, da WIFI modulet kun understøtter 2.4G WIFI

3. Dit WIFI netværk må ikke indeholde specialtegn så som !*#$æøå som SSID/Password. Der understøttes kun WEP og WPA/WPA2 kryptering.

4. WIFI navn må ikke indeholde specialtegn samt mellemrum

5. Tjek at din mobiltelefon har forbindelse til det WIFI netværk du ønsker at inverter skal forbinde til inden du påbegynder WIFI opsætning – Se hjælpe video her (Hvis denne video ikke hjælper, så findes der flere på youtube)

6. Evt reset WIFI modulet ved at holde “KEY”/ reset knap inde i mindst 10 sekunder imens WIFI modulet er tilsluttet inverter

7. Hvis dit WiFi modul stadig ikke vil tilkoble dit netværk, så kan du prøve at oprette et hotspot fra en anden tablet eller telefon, og koble dit WiFi modul på det midlertidige netværk. – Når du er koblet på, så går du via din ShinePhone app og scanner dit WIFI modul igen, og prøver at tilkoble dit normale WIFI netværk i huset igen.

8. Det kan også være en fordel, at deaktivere din firewall, mens du prøver at tilkoble dit WiFi-modul (Kun hvis du har prøvet alt andet)

13.1 Konfiguration via IP-adresse af WIFI dongle (kun WIFI-S)

Hvis du ikke kan konfigurere din WIFI dongle via ShinePhone appen, kan du med denne korte guide konfigurere dit WIFI-modul via en IP-adresse.

  1. WIFI-S: Tryk på knappen ved ”key” på WIFI modulet med en spids genstand. Modulet lyser nu skiftevis 3 farver og opretter sit eget hotspot.
  2. Gå til WIFI indstillinger på din telefon og opret forbindelse til dette hotspot via dine indstillinger. Hotspot-navnet er det samme som SN-nummeret bag på WIFi modulet. Spørger den om kode, indtast 12345678. Vent på at der er oprettet succesfuld forbindelse.

  3. Åbn din browser (fx safari) og indtast 192.168.10.100 i søgefeltet. Herefter åbner en WIFI-datalog på din telefon.

  4. Her indtaster du ”admin” som brugernavn og ”12345678” som kode.

  5. Når du har logget ind, trykker du på “Manual” øverst.

  6. Herefter vælger du dit hjemmenetværk og angiver koden til dette. (VIGTIGT: Netværksnavnet må ikke indeholde bindestreg eller andre specialtegn).

  7. Tryk Apply og modulet lyser konstant blå efter lidt tid.

Herefter skal du gøre følgende:

  1. Log ind på din Growatt konto (helst via browser)

  2. Hvis du ikke allerede har tilføjet modulet, skal du trykke ”Add Data Logger” øverst på browsersiden. Undersøg ved at trykke ”konfigurer” at frekvensbåndet for din router er sat til metode 1 (2.4 GHz).

  3. Herefter kan du igen tilgå dit eget hjemmenetværk på telefonen.