Indkøbskurv

Ingen produkter i kurven.

Håndværkerfradrag
til solceller

I 2025 forventes håndværkerfradraget fortsat at være et centralt økonomisk incitament for private boligejere, der ønsker at investere i grønne energiløsninger som solceller. Håndværkerfradraget giver mulighed for at trække en del af udgifterne til arbejdslønnen fra i skat, når der udføres energiforbedrende tiltag på boligen. Dette inkluderer installation af solceller, som er en af de mest populære metoder til at reducere både energiforbrug og CO2-udledning.

Med de stigende klimakrav og fokus på at øge brugen af vedvarende energi, er der en forventning om, at håndværkerfradraget i 2025 vil blive fastholdt eller muligvis udvidet for at understøtte Danmarks mål om en grønnere bygningsmasse. Dette vil gøre det mere økonomisk attraktivt for boligejere at investere i solcelleanlæg, da fradraget reducerer de samlede omkostninger ved installationen. Samtidig vil det bidrage til at fremme den grønne omstilling ved at gøre vedvarende energikilder som solenergi tilgængelige for flere husstande.

Det forventes, at håndværkerfradraget i 2025 vil være en vigtig del af statens strategi for at reducere landets CO2-udledning og fremme bæredygtige investeringer i private boliger.

Sådan gør du

Skridt 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Skridt 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Skridt 3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Skridt 4

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

fjernvarme-mikma
aabenraa-skole3

Hvor meget kan jeg få i håndværkerfradrag?

I 2025 kan man få et håndværkerfradrag på op til 8.600 kr. pr. person for arbejdsløn til energiforbedringer og vedligeholdelse af boligen. Dette beløb dækker kun arbejdslønnen og ikke materialer. For et husstandspar betyder det, at de tilsammen kan få fradrag på op til 17.200 kr. om året, så længe begge er berettiget til fradraget.

Håndværkerfradraget omfatter flere former for energiforbedringer. Håndværkerfradraget til installation af solceller blev lukket ned tilbage i 2022.

Men der er lagt op til at der i 2025 vil komme mulighed for håndværkerfradrag til installation af solceller, varmepumper, isolering og andre grønne løsninger, der reducerer boligens energiforbrug. Det er vigtigt at bemærke, at håndværkerfradraget kun gælder for arbejdslønnen og ikke dækker udgifter til materialer, hvilket betyder, at det samlede projektbeløb kan være væsentligt højere end det, man kan få fradrag for.

Det forventes, at ordningen vil fortsætte med lignende rammer for at støtte den grønne omstilling i private boliger. For opdaterede oplysninger kan det være en god idé at holde øje med Finansministeriets eller Skatteministeriets meddelelser i løbet af 2025, og vi vil ligeledes sørge for at holde dig opdateret her på siden. 

mikma-alm-banner-M (1)

Hvor meget kan jeg få i håndværkerfradrag til solceller i 2025?

Hvis der bliver udmeldt at installation af solceller indgår i det mulige håndværkerfradrag i 2025, vil det fradragsberettigede beløb være på 8.600 kr. inkl. moms til installationen, og for et husstandspar, samlet 17.200 kr. inkl. moms. 

Liggende retning

Med liggende retning menes der at samtlige solcellepaneler vender horisontalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres vertikalt.

Stående retning

Med stående retning menes der at samtlige solcellepaneler vender vertikalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres horisontalt.