Indkøbskurv

Ingen produkter i kurven.

Kombiner Et Hybrid Anlæg Med En Standard Inverter Og Spar Penge

Kombiner et hybrid anlæg med en standard inverter og spar penge

Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvorfor det at kombinere et hybrid anlæg med en standard inverter kan være en fordel. 

Vi modtager mange forespørgsler som ofte lyder “Hej, jeg ønsker et tilbud på et Hybrid solcelleanlæg på 20 kWp med 15 kWh batteri”.
For at opnå en anlægssammensætning, som kan leve op til disse krav, er det vigtigt at forstå kundens reelle behov. Da den største godkendte hybrid inverter på positivlisten er 10 kW, så kunne man måske tro, at det blot ville være at forslå et anlæg med 2 x 10 kW hybridinvertere og en batteripakke til hver inverter. Dog er dette en dyr løsning, som næppe bringer en reel værdi for kunden ift. følgende alternativ beskrevet i denne artikel.

Langt de fleste husstande og mindre erhverv, har et kontinuerligt forbrug som næppe kommer i nærheden af 10 kW. Til gengæld kan årsforbruget være højt – fx 25.000 kWh/år, hvorfor det giver mening at installere et solcelleanlæg på fx 20 kWp, som på årsbasis kan producere ca. 20.000 kWh/år og give mulighed for salg af overskudsproduktion i løbet af sommerhalvåret. Da det kontinuerlige forbrug som oftest ikke overstiger 10 kW, bør et hybrid solcelleanlæg i sådan en størrelse i stedet kombineres med et anlæg bestående af 20 kW solceller, 10 kW hybridinverter m. batteri samt en almindelig 10 kW inverter.

Ved denne sammensætning, reducerer du omkostningerne drastisk for dit solcelleanlæg, da du undgår en ekstra hybrid inverter som er markant dyrere end en almindelig nettilsluttet inverter. Ligeledes sparer du de høje omkostninger ved et ekstra batterimodul, som fx kræver endnu en batterisyring for hvert batteri-setup.

SPH kombineret med MOD inverter

Growatt har i figuren herover illustreret sådan en løsning,

Når den almindelige trefasede net forbundne solcelleinverter fx genererer 2 kW på hver fase med et 2 kW forbrug på fase L3, vil de resterende 4kW effekt på fase L1 og fase L2 genereret fra det netforbundne solcelleinverter strømme over til Growatt SPH hybridinverteren, som med hjælp fra den almindelige nettilsluttede solcelleinverter vil sikre en effekt på total 6kW til opladning af batteriet, inklusive effekten på 4kW fra den netforbundne solcelleinverter og 2kW effekt fra hybridinverteren.

Det er altså muligt at kombinere et almindeligt solcelleanlæg med et hybrid solcelleanlæg. Under skyggeforhold og årstider med begrænset solskinstimer, vil den almindelige solcelleinverter aflaste hybridinverteren, således batteri hurtigere kan lades op. Ligeledes tillader Growatts hybrid inverter at transportere overskudsproduktion fra en almindelig inverter over til batteriet som er tilsluttet hybridinverteren. Det kan derfor oftest ikke svare sig, at benytte flere hybridinvertere i samme installation.

Kan du godt lide denne artikel? Del den her:

Liggende retning

Med liggende retning menes der at samtlige solcellepaneler vender horisontalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres vertikalt.

Stående retning

Med stående retning menes der at samtlige solcellepaneler vender vertikalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres horisontalt.