Indkøbskurv

No products in the cart.

Hvad skal du bruge til installation af inverter og solceller?

Til installation af inverter og solceller, er der visse ting og tilbehør du får brug for under installationen. Vi har lavet en kort guide som får dig godt i gang og som kan spare dig penge, ved at du selv kan lave en forberedende klargøring inden elektrikerbesøget.

Solceller

Når du har fået monteret dine solcellepaneler på dit tag, kan du få brug for følgende, for at kunne lave tilslutningen fra solcellepaneler til inverter:

 • 4 mm2 kabel til tilslutning fra solceller til inverter. Vi sælger både rød og sort farvet kabel, så du nemt kan kende forskel på positiv og negativ. Normalt kan du nøjes med 50 meter rød kabel og 50 meter sort kabel.
 • MC4 stik til tilslutning af kabel for henholdsvis solceller og inverter. For en Growatt SPH3600 hybrid inverter er der 2 x MPPT tilslutninger for maksimal effektivitet. Derfor skal der bruges 4 x MC4 han og 4 x MC4 hun stik. Hvis du ikke har en tang til at klemme MC4 stikkene til ledningen på 4 mm2, kan du også lodde stikkene i stedet.
 • Skrueclips for at fastmontere ledningerne fra solceller til inverter. Disse clips kan købes i almindelig byggemarkeder
 • Bemærk at der for Growatt SPH3600 inverter er indbygget DC afbryder, hvilket gør at du undgår at investere i denne.

Inverter / Hybridinverter

 • Lav et godt overblik over den ønskede placering for hvor inverteren og evt. batteripakke skal ophænges. Læs grundigt den medfølgende manual så du opfylder mindstekravene for afstand til evt. forhindring omkring inverteren og batteri. Der medfølger de nødvendige skruger til ophæng af både Growatt SPH3600 inverter samt Growatt batteri for de mest almindelige vægtyper.
 • Tilslut ledninger iht. medfølgende manualer. Der er som udgangspunkt meget få tilslutninger imellem inverter, batteri og el tavle. Disse er.
  • 25 mm2 kabel fra batteri til inverter. Vi anbefaler du køber vores kabel kit, da det allerede er pre-fabrikeret med de nødvendige tilslutninger. Bemærk afstanden imellem batteri og inverter maksimalt må være 2 meter.
  • 1 faset 2.5 mm2 kabel fra inverter til el-tavle. Husk at brug en certificeret elektriker til denne tilslutning.
  • Medfølgende kommunikationskabel fra batteri til inverter.
  • Medfølgende strømsensor til Growatt SPH3600 inverter. Husk at brug en certificeret elektriker til denne tilslutning.

Hvis du har andre generelle spørgsmål til installationen af Growatt SPH invertere, er du altid velkommen til at ringe til os. Husk at det er kun din lokale elektriker som kan tilmelde din Growatt SPH inverter til N1.

Liggende retning

Med liggende retning menes der at samtlige solcellepaneler vender horisontalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres vertikalt.

Stående retning

Med stående retning menes der at samtlige solcellepaneler vender vertikalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres horisontalt.