Indkøbskurv

Ingen produkter i kurven.

Spar penge vinteren over med batteristyring

Dette er et eksempel på hvordan du kan opnå en økonomisk besparelse ved at udnytte batteristyringen til dit anlæg. Batteristyringen foregår fra Growatt’s styringssystem, enten via appen (ShinePhone) eller browseren (https://server.growatt.com/). Alle tal og billeder i dette eksempel er indhentet fra MikMa.dk’s eget anlæg i Aalborg.

På nedenstående billede vises et søjlediagram, som viser elprisen time for time en almindelig torsdag. Her ses det, at den billigste pris er 2,49 kr. pr. kWh, mens den dyreste pris er 5,47 kr. pr. kWh. Det bemærkes på søjlediagrammet at den billigste elpris er om natten, mens den dyreste elpris finder sted om eftermiddagen.

Spar Penge Vinteren Over Med Batteristyring

Figur 1: Viser elprisen time for time en torsdag i december.

Det bemærkes yderligere, at elprisen generelt er lavere om natten, mens den allerede fra morgenstunden er stigende. Dette kan du udnytte til din fordel med et batteri! Ved at lade dit batteri om natten fra elnettet, kan du gøre brug af den lagrede energi i løbet af dagen og dermed undgå at betale for den dyre elpris. Dette er særligt relevant i de mørke måneder, hvor anlæggets produktion ikke vil levere nok produktion til at lade batteristatus op til 100 %.

Herunder er dette eksemplificeret fra MikMa’s egen lagerhal:

Spar Penge Vinteren Over Med Batteristyring

Figur 2: Viser opladningen af batterimodulet om natten, mens forbruget om dagen er dækket af batterimodulet. Rød farve symboliserer importeret strøm fra elnettet som lagres på batteri, mens blå farve symboliserer forbrug der dækkes af batteriet

Spar Penge Vinteren Over Med Batteristyring

Figur 3: Viser forbruget i MikMa’s lagerhal, som udelukkende dækkes af batterimodulet. Bemærk, at der ingen solpaneler er tilsluttet i denne konfiguration.

Princippet er simpelt – lad om natten og brug om dagen! Dette princip er vist på ovenstående to figurer, hvor MikMa.dk gør brug af dette og opnår en økonomisk besparelse. Med udgangspunkt i elpriserne fra figur 1, vil der være i omegn 2,98 kroner at spare pr. kWh. Alt afhængig af kapaciteten på dit batterimodul, kan du i dette tilfælde multiplicere denne kapacitet med 2,12 kroner for at beregne din daglige besparelse i kroner.  Et batteri er med dette princip ikke kun nyttigt om sommeren. Du kan udnytte batteriet til din økonomiske fordel om vinteren også og dermed gøre batteriet til en hurtigere investering.

For hjælp til din batteristyring fra browser eller app, se dette blogindlæg

Liggende retning

Med liggende retning menes der at samtlige solcellepaneler vender horisontalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres vertikalt.

Stående retning

Med stående retning menes der at samtlige solcellepaneler vender vertikalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres horisontalt.