Indkøbskurv

No products in the cart.

Ultimativ guide til at opnå endnu højere udnyttelse af din SPH inverter!

Bemærkede du at dit solcelleanlæg med en SPH3600 inverter i løbet af sommeren peakede ved middagstid, men resten af eftermiddagen kun producerede ca. 3,7 kW? Så se med her!


Growatt SPH3600 er en 6,68 kW inverter, som kan eksportere op til 3,68 kW til elnettet (AC) og lade dit batteri med 3 kW (DC). Når dit batteri er ladet op, falder kapaciteten af inverteren fra 6,68 kW til 3,68 kW, da der ikke kan afsættes mere strøm i batteriet. For at undgå dette, kan det i sommermånederne anbefales at benytte Grid First funktionen i din inverter som kan tilgås fra https://server.growatt.com/login hvis du har WIFI modul.

Her kan du aktivere Grid First funktionen i tidsintervallet fx 7.00 til 13.00, hvilket gør, at inverteren ikke prioritere at oplade dit batteri før efter kl. 13.00. Derved udnytter du, at dine solceller ikke har nået deres peak før til middag, hvor der i denne periode blot eksporteres strøm til elnettet. Når dit solcelleanlæg begynder at producere mere end 3,68 kW i løbet af eftermiddagen, oplades batteriet hvorfor perioden hvor den fulde 6,68 kW inverter kapacitet bedre kan udnyttes. Det vil give dig en højere kWh produktion dag for dag i sommermånederne.

1. Start med at tilgå https://server.growatt.com/login og log ind med dit brugernavn og password. Herefter skal du trygge på “Settings” som vist herunder.

2. Definer tidsintervallet hvor alt produktion fra solcelleanlægget til eksporteres til el-nettet uden at der oplades til batteripakken. I eksemplet herunder er der valgt fra kl. 7.00 – 12.00. Husk at vælg “On” for at aktivere det opsatte tidsslot. Efterfølgende skal du bekræfte indstillingerne ved at trykke “Yes”. Bemærk at der skal indtastes en adgangskode for at ændre indstillingerne. Adgangskoden er growatt+år+måned+dag fx growatt20220808 og skifter dag til dag.

Ultimativ Guide Til At Opnå Endnu Højere Udnyttelse Af Din Sph Inverter!

Liggende retning

Med liggende retning menes der at samtlige solcellepaneler vender horisontalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres vertikalt.

Stående retning

Med stående retning menes der at samtlige solcellepaneler vender vertikalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres horisontalt.