Ultimativ guide til at opnå endnu højere udnyttelse af din SPH inverter!

Bemærkede du at dit solcelleanlæg med en SPH3600 inverter i løbet af sommeren peakede ved middagstid, men resten af eftermiddagen kun producerede ca. 3,7 kW? Så se med her!


Growatt SPH3600 er en 6,68 kW inverter, som kan eksportere op til 3,68 kW til elnettet (AC) og lade dit batteri med 3 kW (DC). Når dit batteri er ladet op, falder kapaciteten af inverteren fra 6,68 kW til 3,68 kW, da der ikke kan afsættes mere strøm i batteriet. For at undgå dette, kan det i sommermånederne anbefales at benytte Grid First funktionen i din inverter som kan tilgås fra https://server.growatt.com/login hvis du har WIFI modul.


Her kan du aktivere Grid First funktionen i tidsintervallet 7.00 til 13.00, hvilket gør, at inverteren ikke prioritere at oplade dit batteri før efter kl. 13.00. Derved udnytter du, at dine solceller ikke har nået deres peak før til middag, hvor der i denne periode blot eksporteres strøm til elnettet. Når dit solcelleanlæg begynder at producere mere end 3,68 kW i løbet af eftermiddagen, oplades batteriet hvorfor perioden hvor den fulde 6,68 kW inverter kapacitet bedre kan udnyttes. Det vil give dig en højere kWh produktion dag for dag i sommermånederne.


Vi håber du kan bruge ugens fif 😊