Indkøbskurv

Ingen produkter i kurven.

Kundecase - årlig Besparelse I Kwh Med Hybridsolcelleanlæg

Kundecase – årlig besparelse i kWh med hybridsolcelleanlæg

Kundecase - årlig Besparelse I Kwh Med Hybridsolcelleanlæg


I dette blogindlæg vil vi gøre det klart og enkelt for dig at forstå, hvor meget du kan spare ved at have et standard hybrid solcelleanlæg. Vi har fået lov til at bruge data fra en af vores kunder, som fik installeret et solcelleanlæg i august 2022. Denne kunde bruger omkring 3600 kWh strøm om året i deres hjem. Så lad os dykke ned i tallene og se, hvor meget du kan forvente at spare!

Kundens anlæg har en størrelse på 4,4 kWp og består af:

  • 11 stk. Hyundai 400W solceller.
  • SPH3600 1-faset hybrid inverter.
  • 10 kWh batterikapacitet (ARK Low Voltage).

Anlægget er placeret på en sydvendt tagflade med en taghældning på ca. 14 grader.

Lad os tage et kig på nedenstående figur! Den viser mængden af strøm, som familien købte før og efter de installerede solcelleanlægget. Du vil også kunne se, hvor meget strøm de har sparet takket være deres nye solcelleanlæg. Og endnu mere interessant, den viser endda hvor meget overskydende strøm de har produceret og solgt tilbage til elnettet. For at gøre det nemt, har vi fokuseret på dataene fra marts og april.

Forbrug 2022 u. solcellerForbrug 2023 m. solcellerEnergiproduktion 2023Besparelse i kWhSolgt
Marts 322,46 kWh108,96 kWh276,5 kWh213,5 kWh63 kWh
April268,31 kWh13,55 kWh570 kWh254,76 kWh316 kWh

Tabellen giver os nogle interessante tal at kigge på. I marts 2023 brugte familien 213,5 kWh mindre strøm end de gjorde i samme måned året før. I april var besparelsen endnu større – her brugte de 254,76 kWh mindre strøm i forhold til april 2022.
Ikke nok med det, men de har også produceret mere strøm end de har brugt, både i marts og april. Denne overskydende strøm er blevet solgt tilbage til elnettet, og de får en pris per kWh, de sælger – det kaldes en spotpris. Så ikke alene sparer de penge på at bruge mindre strøm, de tjener også penge på at sælge deres overskydende strøm!

Er du nysgerrig på, hvor meget strøm et solcelleanlæg kunne producere på netop dit hus? Det kan du nemt finde ud af med et værktøj kaldet Global Solar Atlas. Det kan skræddersy en estimering baseret på størrelsen af dit anlæg, retningen det peger, og hvordan dit tag er skrånet.

Global Solar Atlas kan virkelig hjælpe dig med at beslutte, hvor stort et anlæg du skal have, og om du skal tilkoble et batteri til det. Vi foreslår generelt, at du vælger et anlæg, der producerer omkring det samme, som du bruger i løbet af et år. Global Solar Atlas kan hjælpe dig med at få et skøn over, hvor meget du kan forvente at producere på netop din adresse. Det kan også vise dig, hvordan produktionen vil være fordelt gennem dagen.

For eksempel, hvis du opdager, at dit anlæg vil producere mest strøm om formiddagen, men du bruger mest strøm om eftermiddagen, kan det være en god ide at overveje et batteri.

For at gøre det endnu nemmere for dig, har vi lavet en vejledningsvideo, som viser og forklarer, hvordan du bruger Global Solar Atlas. Du kan se videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=FJMR_7W8Wuw. God fornøjelse!

Vi har foretaget en energiberegning for netop denne kundes anlæg. Der er taget udgangspunkt i følgende oplysninger:

  • Anlægsstørrelse: 4,4 kWp.
  • Retning på paneler: Syd (Azimuth: 180 grader).
  • Taghældning: 14 grader.

Global Solar Atlas har genereret følgende figur:

Kundecase - årlig Besparelse I Kwh Med Hybridsolcelleanlæg

Denne figur giver dig et kig på, hvordan en typisk dags produktion ser ud, time for time, i hver måned. Vores kunde, som vi har brugt som eksempel, har et anlæg, der peger mod syd. Det betyder, at de kan forvente en stabil strømproduktion fra formiddagen og hele vejen igennem eftermiddagen.

Hvis du er typen, der bruger en del strøm sent om eftermiddagen, om aftenen eller tidligt om morgenen, kan det være en god ide at overveje at tilføje et batteri til dit solcelleanlæg. På den måde kan du gemme den strøm, du producerer i løbet af dagen, og bruge den, når du har mest brug for den.

Har du spørgsmål eller er du i tvivl om hvilket anlæg du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kan du godt lide denne artikel? Del den her:

Liggende retning

Med liggende retning menes der at samtlige solcellepaneler vender horisontalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres vertikalt.

Stående retning

Med stående retning menes der at samtlige solcellepaneler vender vertikalt på tagfladen. Det vil sige at montageskinnerne monteres horisontalt.